Twijfelend keek ze naar de poster die op de muur van haar favoriete discotheek hing. ‘Children of the Night’, stond er in grote, sierlijke letters. Een volledig in zwart gekleed meisje staarde haar aan vanaf het papier. Nina voelde zich geïntrigeerd door de sombere blik in de ogen van het meisje. Ze was zelf geen gothic, maar ze had het altijd een interessante levensstijl gevonden. Kritisch keek ze naar haar kleren. Ze droeg een strakke spijkerbroek met een donkerrood korset en een paar zwarte pumps. De spijkerbroek paste niet helemaal bij de kledingstijl, maar het kon ermee door. Nadat ze haar lipstick nog een keer bijgewerkt had, haalde ze diep adem en ze liep naar binnen.

Luide, elektronische muziek kwam haar tegemoet. Het was alsof ze de geluidsgolven werkelijk voelde. Een hypnotiserende mannenstem zong over zijn verloren liefde. Nina baande zich een weg door de dansende mensenmassa. Ze had het gevoel dat alle andere meisjes naar haar keken en bij zichzelf dachten dat zij niet tussen hen thuishoorde. Even bekroop haar een gevoel van spijt, spijt dat ze op het idee was gekomen om hier naartoe te gaan. Toen rechtte ze haar rug en fluisterde: ‘Verman jezelf!’ Ze liep naar de bar en nam plaats op een kruk. De barman vroeg wat ze wou drinken, en ze bestelde een Bloody Mary. Het leek haar wel toepasselijk, hoewel ze geen idee had wat er eigenlijk in zat. Een paar seconden later nam ze een grote slok uit het glas dat voor haar neer werd gezet. Toen de vloeistof haar tong raakte, proestte ze het geschrokken uit. Ze had niet verwacht dat het zo zout zou zijn. Met rode wangen van schaamte vroeg ze de barman of hij haar zo snel mogelijk een glas water kon geven. Achter haar hoorde ze iemand lachen. Lichtelijk geïrriteerd draaide ze haar hoofd, om te zien wie haar zo grappig vond. Ze keek recht in de donkere ogen van een adembenemend mooie vrouw. De vrouw had steil, zwart haar tot op haar onderrug, het stak scherp af tegen haar bleke huid. Nina schatte haar een jaar of dertig. Haar gezichtsuitdrukking verzachtte toen de vrouw haar vriendelijk aankeek.
‘Het spijt me, ik wou je niet uitlachen. Ik wou eigenlijk net een praatje met je komen maken, toen je ineens je drankje uit begon te spugen. Je bent vast niet ervaren in het drinken van bloed?’ De vrouw knipoogde. Nina keek haar verlegen aan.
‘Nee, ik had eigenlijk verwacht dat het zoet zou zijn, zoals de meeste cocktails.’
‘Ach, kan gebeuren, toch? Ik ben trouwens Alicia.’ De vrouw stak haar hand uit.
‘Nina.’ Terwijl ze de hand schudde, bekeek ze de lange, bloedrode nagels van Alicia. Ze pasten perfect bij de kleur van haar lippen.
‘Nina, dat is een leuke naam. Heb je zin om te dansen?’ Nina wist niet goed hoe ze de vraag moest opvatten, ze was nog nooit eerder door een vrouw ten dans gevraagd. Maar er was iets aan Alicia dat haar volmondig ‘ja’ deed zeggen. Toen ze haar water betaald had, liep ze met Alicia mee.

Even later stonden ze op de dansvloer. Nina had het gevoel dat Alicia steeds naar redenen zocht om haar aan te raken. Soms hoorde het bij de dans, dan weer schreeuwde ze iets in haar oor terwijl ze haar hand op Nina’s schouder legde. Maar bij iedere aanraking zochten haar vingers Nina’s hals op, Alicia streelde hem met de rug van haar hand. Het voelde vreemd en tegelijkertijd opwindend. De muziek was luid en opzwepend, maar Alicia trok zich daar niets van aan. Ze danste uitdagend langzaam om Nina heen. Ze legde haar handen op Nina’s schouders, haar rode nagels krasten zachtjes langs de achterkant van haar nek. Langzaam bracht ze haar lippen naar die van Nina. Nina tuitte haar lippen een beetje, klaar om een kus in ontvangst te nemen. Maar toen hun lippen elkaar bijna raakten, draaide Alicia haar hoofd en ze fluisterde in Nina’s oor: ‘Ik ga naar huis. Wil je mee?’
Nina voelde de adrenaline door haar lijf stromen. Of was het een ander hormoon? Het was in ieder geval een gevoel dat ze nog niet vaak ervaren had. Het liet haar dingen doen die ze normaal niet zou durven. Ze knikte en liet haar hand in die van Alicia glijden. Als een mak lammetje liet ze zich naar buiten begeleiden. De koude wind die door de straten blies, ging langs haar af zonder dat ze er iets van merkte. Ze voelde een broeierige warmte in haar lichaam toen ze naast Alicia in de auto stapte.

Alicia bleek in een groot loft in het centrum van de stad te wonen. Haar woonkamer had donkerrode muren en was ingericht met moderne, zwarte meubelstukken. Overal stonden brandende kaarsjes en er was slechts één lamp: een grote kroonluchter die precies in het midden van de kamer hing. Aan de muur hingen prachtige schilderijen van naakte vrouwen. Nina keek gefascineerd rond. Het viel haar op dat Alicia geen foto’s aan de muur had hangen. Ze wou net haar mond opentrekken om ernaar te vragen, toen ze twee armen om haar middel voelde. De armen oefenden een lichte dwang op haar uit, zodat ze zich omdraaide. Alicia keek haar vriendelijk aan.
‘Mag ik je een wijntje aanbieden?’ Nina knikte.
‘Graag.’
‘Ik heb een heerlijke Saint-Estèphe uit 1989  in de keuken staan.’
‘Is dat witte of rode wijn?’
‘Ga op de bank zitten, ik ben zo terug.’ Alicia liep weg zonder de vraag te beantwoorden.

Een paar minuten later kwam ze de kamer weer binnen, met twee glazen rode wijn in haar handen. Hoe kon het ook anders? Nina lachte in zichzelf en nam het glas aan dat voor haar neus werd gehouden. Ze klonken hun glazen.
‘Op deze mooie, donkere avond. Op ons.’ Alicia keek haar doordringend aan.
‘Op ons. Proost.’

In stilte zaten ze naast elkaar op de bank. Nina voelde zich er ongemakkelijk bij, maar Alicia leek het helemaal niet erg te vinden. Ze bekeek Nina schaamteloos van top tot teen terwijl ze af en toe aan haar wijn nipte. Na een tijdje kwam ze in een elegante beweging overeind. Ze liep naar de cd-speler die in de hoek van de kamer stond en zette een cd met klassieke muziek op. Daarna liep ze naar Nina en ze stak haar hand uit. Nina zette haar glas op de salontafel en legde toen haar hand in die van Alicia. Ze stond op en samen liepen ze naar het midden van de kamer. Alicia plaatste haar armen om Nina’s taille. Langzaam wiegde ze haar heupen, haar lichaam zachtjes tegen dat van Nina duwend. De muziek leek steeds intenser te worden en de vlammetjes van de kaarsen flakkerden driftig. Alicia kuste Nina op haar lippen, haar wang, haar oor. Toen Alicia naar haar hals ging, gooide Nina haar hoofd achterover en ze sloot haar ogen. Alicia streelde met haar vingers door Nina’s haar, terwijl ze haar nek likte. Opeens werd Nina opgeschrikt door een hevige, stekende pijn vlak boven haar sleutelbeen. Ze opende haar ogen en keek recht in de spiegel die aan de muur tegenover haar hing. Ze zag alleen zichzelf. Bloed droop vanuit haar hals naar beneden. Nina gilde en duwde Alicia van zich af, maar het was te laat. Ze voelde hoe haar lichaam langzaam veranderde in dat van een vampier.